HOE DOEN ZE DAT NOU??

Drumstudio Harderwijk introduceert iets unieks voor drummers: HOE DOEN ZE DAT NOU?

Wie kent dat niet? Luister je naar je favoriete drummer en komt er weer een drumlick of fill voorbij die niet te volgen is of wat te denken van die vette drumsolo die je zelf ook graag onder de knie wilt krijgen maar niet weet hoe dat aan te pakken…!!

DRUMSTUDIO HARDERWIJK helpt je daarbij door het stuk uit te zoeken en de nootjes op papier te krijgen om het dan vervolgens met jou te doorlopen!

Enkele mooie voorbeelden uit vervlogen tijden zijn de legendarische drumsolo’s van John Bonham in Moby Dick (Live in The Royal Albert Hall) en de die van Ian Paice in the Mule (album: Made in Japan). Vanzelfsprekend zijn er talloze andere te gekke fills, solo’s en licks gemaakt door talloze unieke drummers, al dan niet van naam. Want dat is dan toch het leuke van internet: je stuit op vele bijzondere drummers en andere slagers – waar je zonder het net nooit van zou hebben gehoord – die soms de meest bizarre drumstunts en uithalen op de drumkit of welk slag instrument dan ook.

Jammer genoeg is het vaak niet erg eenvoudig om precies uit te vinden wat er allemaal voor drumgeweld langs komt. Daarbij is een portie ervaring een belangrijk en bijna onmisbaar hulpmiddel. Beukeneut heeft een 45-jarige drumhistorie op zak en zich verdiept in vele drumstijlen en een flink aantal drummers van naam gevolgd om te achterhalen wat hen nou zo bijzonder maakt. Deze ervaringen kun je nu ook zelf opdoen middels dit initiatief.

Heb jij nu al een nummer of drummer waar je het fijne van wilt weten??? Laat het weten via het formulier onder aan de pagina en wie weet speel jij binnenkort dezelfde drumpartij en/of solo!


November 2018: om vast een voorproefje los te laten is in deze audiotrack te horen hoe het legendarische nummer “HOT FOR TEACHER” van “VAN HALEN” gedrumd zou kunnen worden. Met de nadruk op “zou kunnen”, want er bestaan meerdere interpretaties van deze drumpartij op het net. Ik ben in deze track uitgegaan van de partij die op het Ride Cymbal wordt gespeeld en heb die benut in het intro op de floortom. Het beheersen van diddles (ofwel dubbels) is dan een vereiste. De voeten spelen een geshuffelde 16-den partij die het hele liedje door te horen is. De track heeft een snelheid van 258 BPM.

Verder is de drumsound behoorlijk gekunsteld waarin o.a een old school Simmons kick wordt gebruikt. Daarboven op is de nodige processing gebruikt. Omdat bij het inspelen gebruikt gemaakt is van E-drums was het mogelijk om m.b.v. de juiste samples een sound te maken die verdomd dicht in de buurt van het origineel komt en dat maakt het inspelen wel zou leuk!

DRUM- EN PERCUSSIE STUDIO HARDERWIJK | HENK VAN DER NEUT | DRUMMER | ARRANGEUR | INSTRUCTEUR

Verstuur de aanvraag

2019 EDRUM.NL © ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN