Als je de film DRUMLINE hebt gezien, weet je – ook als je geen rechtgeaarde drummer bent – dat dit serieus drumgeweld is. Een DRUMLINE is onderdeel van een Marching band en veel High Schools en Colleges in de VS hebben er één. Het is opgebouwd uit een 4-tal instrumenten:

1) Snaredrums;
2) Tenors;
3) Bassdrums;
4) Cymbals.

De samenstelling is variabel en kan al bestaan uit 4 personen. Meestal zijn de groepen groter van samenstelling waarmee een indrukwekkende totaal sound ontstaat.

Het spelen in een échte Drumline (LEVEL 5) vereist een flinke dosis techniek en het beheersen van allerlei Rudiments zoals Single- en Double Stroke Rolls (ofwel roffelen), Flams, Triplets en nog véél meer. Andere zaken zoals Onafhankelijkheid, beheersen van Matched en Traditional grip, gebruik van de Moeller methode komen ook om de hoek kijken en natuurlijk de Stick-tricks die het totaal plaatje visueel afmaken. Dit Level is natuurlijk alleen te bereiken na het doorlopen van alle voorgaande Levels en dat is precies wat er tijdens de repetities zal gebeuren.

Om je een idee te geven van de verschillende Levels kun je de volgende tracks waarin steeds een kort voorbeeld uit een bepaald Level wordt gespeeld, beluisteren. Het begint eenvoudig (LEVEL 1) en de moeilijkheidsgraad loopt steeds verder op om te eindigen met een moeilijk stuk (LEVEL 5).

LEVEL 1:

LEVEL 2:

LEVEL 3:

LEVEL 4:

LEVEL 5:

 

Onder de indruk?????
Laat dit je echter niet afschrikken…….!! De Levels 1en 2 zijn goed te doen voor beginnende en de al iets gevorderde drummers en o.l.v. de doorgewinterde allround drummer Henk van der Neut kan ook JIJ een plaatsje krijgen en meedoen met een geschikt instrument naar keuze.

Wie kunnen er aan meedoen???
Het is voor iedereen vanaf 8 jaar geschikt. Omdat er in Levels wordt gewerkt die weer worden onderverdeeld in groepen, zullen de groepen vaak ook in leeftijd bij elkaar passen.

Wanneer zijn de repetities???
Die vinden plaats op donderdagavond in Estrado. De deelnemers van Level 1 verdeeld in twee groepen starten om 19:00 uur tot 20:30 uur. Groep 1 op de 1e en 3e donderdag en groep 2 op de 2e en 4e donderdag van elke maand. Daarna Level 2 van 20:30 – 22:00 uur met dezelfde groepen verdeling.

Wat moet je daarvoor al kunnen spelen en is noten lezen verplicht???
Voor de Bassdrum en Cymbals is noten lezen niet een must maar helpt wel. Ook zonder kun je prima meedoen. De partijen zijn meestal opgebouwd uit simpele kwart- of achtste noten en lastige Rudiments kom je daarin niet snel tegen. Voor de Snares en Tenors daarentegen is noten lezen wel een must. Zelfs de eenvoudige stukken heb je niet zomaar in je hoofd zitten. Ook de partijen zijn doorgaans wat moeilijker en vergen wat meer skills. En wat noten lezen in het algemeen betreft: ook dat wordt natuurlijk meegenomen bij de repetities zodat je ook daarin verder wordt ontwikkeld!

Kun je noten lezen en is je techniek nog niet zover????
Je komt terecht in een Level waarin je kunt gaan functioneren. Dat wordt na je aanmelding bekeken. Ook hierbij zul je alle benodigde ondersteuning krijgen zodat je daarop niet vast loopt! Als je eenmaal wat verder bent, kun je doorstromen naar een volgende Level om daar weer verder te groeien.

Heb ik een eigen instrument nodig?
Voor de repetities hoef je zelf geen instrument aan te schaffen. Die zijn voorhanden en mag je daarbij gebruiken. Thuis oefenen zonder eigen instrument kan BV. op Mesh-head pads of rubber pads om de buren niet op de kast te jagen :-). Uiteraard kun je zelf besluiten om wel een eigen instrument aan te schaffen voor thuis en/of de repetitie. De kosten daarvoor vallen heel erg mee en is natuurlijk wel zo leuk als dat mogelijk is!

Hoe kan ik thuis de drumpartijen oefenen?
Daarvoor is een online portal gemaakt waarin alle stukken onderverdeel in de 5 Levels worden voorgespeeld met daarbij meelopend de nootjes. Zo kun je tegelijk luisteren en kijken hoe het gespeeld wordt én met welke nootjes! Je kunt de video’s zo vaak als je wil afspelen en kunnen ook worden vertraagd om zo nog beter te zien wat er wordt gespeeld. De video’s in de portal zijn beschikbaar zodra je bent ingeschreven voor de cursus.

Hoe kan ik meedoen??
Het is een wekelijks doorlopende cursus waar je kunt instappen wanneer je wilt en de repetities zijn op een vast dag en tijd en worden gehouden in Estrado.

Geïnteresseerd en klaar om in te stappen in het DRUMLIME event voor een unieke drumervaring en natuurlijk véél speelplezier???????

Meld je aan via dit mailadres: drumline@drumstudioharderwijk.nl  of vul de onderstaande velden in om je aan te melden.

Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail met meer details. Ook wordt je uitgenodigd om kennis te maken en te kijken wat jouw mogelijkheden zijn voor deelname.

Check ook onze FB pagina: https://www.facebook.com/events/1096918350464314/

Tot snel!!!

BEUKENEUT

 

Verstuur de aanvraag

2019 EDRUM.NL © ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN